Blue River

Care este salariul pe care și-l doresc șoferii de camion pentru cursele interne

Banii și pasiunea pentru meseria noastră ne motivează să pornim la drum în fiecare zi. De aceea, Blue River a avut inițiativa de a face un sondaj inedit pe pagina sa de Facebook, în care am întrebat comunitatea ce salariu ar vrea să aibă șoferii care se angajează pentru cursele interne, cu întoarcere în aceeași zi. Peste 100 de șoferi au răspuns inițiativei noastre, iar concluziile au fost legate nu numai de bani, ci și de condițiile pe care aceștia vor să le aibă.

Rezultatele sondajului nostru arată că așteptările fiecărui angajat sunt diferite, în funcție de etapa profesională, de vârstă și de contextul social. Cei mai mulți șoferi spun că și-au ales această meserie pentru că au avut dintotdeauna o pasiune pentru condus, dar și pentru camioane. Alții apreciază libertatea oferită, dar ceea ce îi face să rămână alături de noi este perspectiva stabilității financiare pe termen lung.

Care este cel mai mic salariu așteptat de șoferii de camion?

Aproximativ 30% dintre repondenți spun că ar fi suficient să încaseze la finalul fiecărei luni un salariu de aproximativ 5.000 de lei. În general, aceștia sunt angajații aflați în primii ani ai carierei, dornici să capete experiență și să se bucure de roadele primilor ani de muncă.

Care este salariul mediu care acoperă nevoile unui șofer de camion?

Cea mai mare pondere a angajaților chestionați spun că și-ar dori să aibă un venit care să înceapă de la 6.000 de lei. În general, aceștia sunt oameni responsabili, care susțin financiar întreaga familie. În același timp, știm că putem conta pe ei pentru că își fac meseria cu profesionalism și merită să fie remunerați corespunzător.

La ce sumă ajunge salariul care ar motiva orice șofer de camion?

Cei mai optimiști angajați, aproximativ 10%, își doresc ca încasările lunare să ajungă la 3.000 de euro chiar și pentru cursele interne. Aceștia fac parte din categoria care consideră că stresul orelor lungi petrecute la volan nu este recompensat suficient, dar depun și eforturi pentru a avansa în carieră. Studiul nostru a mai scos la iveală și faptul că avem angajați care apreciază condițiile bune de muncă oferite. Pentru cei mai mulți dintre ei, banii nu sunt atât de importanți precum este satisfacția oferită de un loc sigur de muncă și un venit constant care să acopere toate nevoile personale și familiare.

Pentru ei și pentru toți angajații noștri, Blue River încearcă în permanență să ofere condiții de muncă optime, cu camioane preponderent Euro 6, cu asistență din partea echipei de dispeceri și cu seriozitatea plăților unui salariu pe măsura experienței fiecărui angajat. În secțiunea CARIERE a site-ului am publicat câteva dintre avantajele de a lucra în echipa de aproximativ 200 de angajați a companiei noastre.

0 Comments

English