Blue River

CNG, soluția transportatorilor pentru un viitor mai puțin poluat

Provocările actuale, resimțite la nivel mondial, legate de economie și reducerea poluării ne responsabilizează să găsim soluții ingenioase pentru a desfășura activități esenţiale precum transportul de mărfuri, la costuri competitive și cu o eficiență ridicată. Combustibilii 100 % nepoluanți nu dispun, încă, de o infrastructură pentru desfășurarea activităților comerciale pe distanțe lungi. Acesta este și cazul energiei electrice, al cărei mare dezavantaj este faptul că timpul de reîncărcare al autovehiculelor este lung. Răspunsul la această serie de problemele legate de poluare este înlocuirea combustibililor tradiționali cu CNG.

Ce înseamnă CNG?

CNG este abrevierea de la Compressed Natural Gas, adică gaz natural comprimat. Acesta este foarte cunoscut pentru eficiența pe care o oferă în alimentarea aparatelor pentru gătit din locuinţe şi încălzire. Faptul că poate fi ars fără emisii semnificative într-o încăpere cu dimensiuni reduse, cum este o bucătărie închisă, confirmă faptul că este un combustibil care nu poluează mediul înconjurător.

De ce a devenit gazul natural comprimat o alternativă populară?

Unul dintre primele argumente pentru care Blue River își extinde flota de vehicule pentru transport de mărfuri cu CNG este faptul că acest combustibil este mai puțin poluant, iar obiectivele noastre sunt legate de reducerea emisiilor de carbon. În plus, puterea furnizată de CNG este similară cu cea a GPL și comparabilă cu cea furnizată de benzină. În același timp, un motor alimentat cu CNG înregistrează o eficienţă economică crescută, la un grad de poluare mai redus. Eficiența economică variază în funcție de țările în care se face transportul. De exemplu, prețurile pentru BIO CNG sunt plafonate în unele țări, precum Germania, aceste țări făcând eforturi pentru încurajarea transportatorilor să utilizeze combustibili naturali.  În cazul BIO CNG, amprenta de carbon este cu mult redusă (cu până la 95%), iar utilizarea lui ar putea să facă o diferență semnificativă în ceea ce privește eforturile de reducere a poluării

Cât de sigur este CNG?

Folosirea CNG pentru alimentarea vehiculelor este foarte sigură și economică. Rezervoarele sunt sigilate, deci nu există pierderi (deversare sau evaporare). Ţinând cont de faptul că are o rezistență foarte mare la autoaprindere, (gazul natural se dispersează ușor în aer și este puțin inflamabil), motorul este mult mai stabil și are un comportament uniform. Prin urmare, există posibilitatea ca vehiculele CNG să fie mai sigure decât vehiculele pe benzină sau motorină, produse petroliere extrem de inflamabile. Realimentarea unui vehicul pe gaz natural este sigură și rapidă. Combustibilul se transferă în rezervor doar dacă duza este conectată corect. De asemenea, camioanele Blue River care funcționează cu CNG au costuri de întreținere comparabile cu cele care încă rulează cu carburanți obișnuiți.

CNG contribuie la reducerea poluării cu 30 % până în 2030

Țările în care acest tip de combustibil a devenit foarte popular sunt Italia, Germania, Suedia, Elveția și Austria. În Europa există aproximativ 2.600 de stații de alimentare cu gaz natural, cele mai multe fiind în Italia. Potrivit estimărilor actuale, CNG ar putea fi combustibilul care să ajute la atingerea țintei de reducere a emisiilor de carbon cu până la 30% până în 2030.

Misiunea Blue River

În ultimii ani, Blue River a devenit liderul pieței locale, cu o flotă de 20 de camioane alimentate cu CNG iar rezultatele sunt promițătoare. La finalul anului 2021, peste 15% dintre vehiculele deținute de Blue River erau alimentate cu CNG și tot mai mulți clienți optează pentru serviciile de acest tip.

0 Comments

English