Blue River

Femeile care fac transporturile mai frumoase

Munca în domeniul transporturilor nu este dintre cele mai ușoare. Tocmai de aceea, unii spun că acesta este un domeniu al bărbaților. Treptat, sintagma devine tot mai veche față de noile statistici care arată o creștere a numărului de femei care vor să lucreze în domeniul transportului de marfă. Blue River este una din companiile care sprijină femeile să urmeze o carieră în transport, prin inițierea campaniei “Femei care fac transporturile mai frumoase”.

Ne dorim să promovăm doamnele care conduc camioane dar și pe cele care oferă, zilnic, suportul și logistica necesară colegilor de pe traseu. În momentul realizării acestui articol, trei dintre șoferii Blue River sunt femei.

Statisticile spun că, în România, doar 1% dintre femeile care dețin carnet de conducere au și permis categoria C, respectiv 2600. Blue River și-a propus ca în 2022 să crească numărul de șoferi femei, luând exemplul altor țări care încurajează doamnele să urce la volanul camioanelor. În Statele Unite ale Americii, 7% dintre șoferi sunt femei, în timp ce în Europa statistica este mai puțin promițătoare, cu numai 2% dintre doamne care au această meserie. Cu o lipsă de personal care ajunge la aproximativ 400.000 de șoferi de camion în toată Europa, companiile de transport caută o cale de a convinge tot mai multe femei să obțină permisul de categorie C.

Motivele pentru femeile care decid să devină șofer de camion sunt mai multe, dar cel mai des menționate sunt posibilitatea de a face echipă cu partenerii de viață sau pasiunea pentru drumuri, călătorii și implicarea într-un domeniu mai puțin feminin.

În spatele ușilor închise ale birourilor, la capătul apelurilor telefonice, stă o altă categorie de femei care schimbă transportul. Managerii de lostistică, dispecerii și persoanele cu funcții administrative vin în sprijinul bărbaților care sunt în continuare în linia întâi a transporturilor. Cu ajutorul femeilor, aducem și frumusețea la locul de muncă, iar acest lucru va transforma, în timp, toată industria.

Pentru a a le cunoaște mai bine pe femeile care au contribuit la devenirea Blue River într-o organizație responsabilă, prietenoasă cu mediul și eficientă, urmăriți poveștile lor pe pagina noastră de Facebook

0 Comments

English