Blue River

Transport sustenabil

Blue River este prima companie din România care implementează un proiect amplu de transport sustenabil. Cu 20 de camioane alimentate cu CNG și asigurarea unei rețele proprii de alimentare pentru acestea, suntem primii care aducem transportul eco friendly pe șoselele românești. Proiectele pilot realizate cu partenerii din România și din țările europene ne-au confirmat că sustenabilitatea trebuie să devină prioritatea oricărei companii, în special în acest domeniu de activitate. Pentru Blue River, protejarea mediului este un reper în dezvoltare și o țintă strategică.

Partenerii care s-au alăturat demersului nostru sunt Coca Cola, Profi, Ursus, Portman, NTG Nordic Transport Group, Kuehne Nagel AG și DSV. Companiile care au înțeles că schimbarea poate începe de oriunde ne-au sprijinit în realizarea unui număr tot mai mare de proiecte folosind camioanele alimentate cu CNG

Cum am devenit o companie de transport sustenabilă?

Camioane alimentate cu GNG. Primul nostru obiectiv a fost diversificarea parcului auto cu modele noi de camioane, alimentate cu CNG.
Mărirea numărului de surse de alimentare. Stațiile de alimentare sunt esențiale pentru asigurarea transportului pe distanțe lungi, de aceea ne-am consolidat poziția în piață prin formarea unei rețele proprii de stații de alimentare care ne permit realizarea transportului intern și internațional de mărfuri cu camioane eco friendly.
Folosim semiremorci light. Majoritatea semiremorcilor din parcul Blue River sunt light. Cu alte cuvinte, folosim o greutate mai mică a vehiculului pentru a economisi combustibil. Acest tip de semiremorci permite totodată și o încărcare mai mare, fără a depăși greutatea totală în ansamblu.
Asigurăm transportul produselor reciclabile cu ajutorul semiremorcilor de tip walking floor.
Folosim sistemul Eco Drive care transformă energia mecanică în energie electrică pentru unitatea de răcire a semiremorcii, astfel încât motorul diesel al acesteia rămâne oprit.

Asigurăm transport pentru produse reciclabile:

Deșeuri materiale feroase și neferoase

Șlam

Hârtie reciclabilă

Material plastic reciclabil

Promisiunea noastră

Suntem o echipă care vrea să devină un model pentru modul în care principiile sustenabilității sunt respectate. Pentru aceasta, ne implicăm în proiecte care ne ajută să ducem mai departe un model de protecție a mediului, de la cel mai mic nivel, până la crearea unei infrastructuri de transport sustenabil.

Susținem activ cauze dedicate protecției mediului

Angajații Blue River conduc mașini 100% electrice.

Avem programe interne de colectare selectivă

Implementăm planuri de reducere a consumului de energie în cadrul firmei

English